Vragen over producten, leasen en jouw interieur

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken hebben we een overzicht van de veelgestelde vragen.


Het werkt heel simpel. Je maakt op de website een keuze uit ons assortiment en je vult vervolgens het aanvraagformulier in. Het Service Care Center van Leasiq.nl neemt de aanvraag direct in behandeling. Soms helemaal automatisch, soms nemen we nog even telefonisch contact met je op om de aanvraag te bespreken. Is alles in orde en zijn al jouw vragen beantwoordt, dan wordt het product voor je bestelt en word je gebeld om een leveringsafspraak te maken. Wij komen het bestelde product thuisbezorgen en monteren.

De overeenkomst heeft een looptijd van 5 jaar.

Leasen en kopen op afbetaling zijn twee verschillende manieren om meubels te financieren. Hieronder leggen we verschillen uit tussen deze twee opties.

Leasen van Meubels: Bij het leasen van meubels betaal je een maandelijks bedrag om de meubels te gebruiken gedurende een vooraf overeengekomen periode. Na deze periode heb je meestal de optie om de meubels te kopen, een nieuwe leaseovereenkomst te starten, of gewoon de meubels terug te geven aan de leasemaatschappij.

Het belangrijkste voordeel van het leasen van meubels is dat het inclusief onderhoud en reparaties is. Dat betekent dat als er iets kapot gaat, de leasemaatschappij het probleem zal oplossen. Dit kan je aanzienlijk besparen op onderhoudskosten gedurende de leaseperiode, en geeft je ook gemoedsrust omdat je je geen zorgen hoeft te maken over onvoorziene reparatiekosten.

Een ander voordeel is dat je na de leaseperiode kunt besluiten om de meubels te vervangen door nieuwere of verschillende modellen, waardoor je altijd de nieuwste stijlen en trends in je huis kunt hebben. 

Kopen op afbetaling, ook bekend als financiering, houdt in dat je de meubels in termijnen betaalt over een bepaalde periode met rente. Als de meubels kapot gaan of onderhoud nodig hebben, ben je meestal verantwoordelijk voor de reparatiekosten. Dit kan extra kosten opleveren bovenop je maandelijkse betalingen.

In het algemeen biedt leasen meer flexibiliteit en gemoedsrust dankzij het inbegrepen onderhoud. Het hangt af van je persoonlijke omstandigheden en voorkeuren welke optie het beste voor je is.

Dit is iets wat met de leasemaatschappij overlegd moet worden. In sommige gevallen kan het contract worden afgekocht. Je kunt het beste de leasemaatschappij bellen om na te gaan wat dit voor jou betekent (0887129090)

Bij Leasiq bieden we onze producten alleen in leasevorm aan. Kopen is is hierbij niet mogelijk.

De levering duurt doorgaans 2 tot maximaal 3 weken. Wanneer dit onverhoopt iets langer duurt, is de vervoerder drukker dan normaal en zal de afspraak niet lang op zich laten wachten.

Bij elk product staat exact omschreven wat je gaat leasen. Staat een ander product niet expliciet genoemd, dan valt dit niet onder de bestelling.

Uiteraard komen wij de producen gratis thuis bezorgen en monteren. Mocht je tijdens de 5 jaar gaan verhuizen komen wij de producten eenmalig voor je verhuizen naar je nieuwe woning. Gedurende de hele looptijd heb je volledige servicegarantie. Zowel op de constructie als op de stoffen.

Je betaalt een bedrag per maand voor het gebruik van de woonkamer inclusief alle bijbehorende services. Betalen gaat maandelijks eenvoudig via automatische incasso via onze partner Elbuco. Zij faciliteren de lease-overeenkomst.

Nee, je betaalt een bedrag per maand voor het gebruik van de producten inclusief de bijbehorende services.

Je kunt de contractwaarde berekenen door het maandbedrag naar 5 jaar uit te rekenen (x60).

Het betreft hier jouw persoonlijke gegevens en wij kunnen hier geen uitspraak over doen. Wel kan je bellen met Elbuco voor meer informatie (0887129090).

Deze lease-overeenkomst wordt gefaciliteerd door het Service Care Center van Elbuco B.V. Zij bieden dan ook de overeenkomst en zijn uw aanspreekpunt voor alle vragen omtrent de overeenkomst.

Mocht je vragen hebben over de bestelling? Dan kan je contact opnemen met [email protected] of 088-712 9090.

Als je op één van de Waddeneilanden of in het buitenland woont.
Als je geen vast adres hebt.
Als je onder curatele of bewind staat, tenzij de bewindvoerder schriftelijk toestemming geeft.

Aan het einde van de leaseperiode heb je de volgende keuzes:

  • Je blijft de huidige producten gebruiken en de maandprijs wordt verlaagd neem hiervoor contact op met het Service Care Center van Elbuco B.V.
  • Je beëindigt de overeenkomst, Leasiq komt de producten weer bij je ophalen, neem voor het beëindigen van je overeenkomst contact op met het Service Care Center van Elbuco B.V.
  • Je maakt gebruik van de koopoptie. Het product wordt dan van jou, neem hiervoor contact op met het Service Care Center van Elbuco B.V.
  • Je kiest een nieuws product en bent weer helemaal bij de tijd met de nieuwste woontrend. Deze kan je eenvoudig via onze website aanvragen.

Bij alle bovenstaande punten is van toepassing; Let op! Als je de overeenkomst wilt beëindigen, dan moet je dit uiterlijk een maand voor het einde van de overeenkomst schriftelijk doorgeven aan het Service Care Center van Elbuco B.V.. Neem je geen contact op aan het einde van de looptijd? Dan wordt de overeenkomst automatisch verlengd voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn van een maand.

Staat je vraag en niet tussen, dan kun je ons altijd via Whatsapp of telefoon bereiken.

Bel of Whatsapp 085 080 52 29

Wij staan klaar voor al je vragen over onze producten en adviseren je graag.

E-mail ons

Stuur je vraag of opmerking naar [email protected]