Kan ik meubels leasen zonder BKR-registratie?

Een van de meest gestelde vragen is: “Is het mogelijk om meubels te leasen zonder BKR-registratie“. In deze blog duiken we in alle informatie de nodig is om deze vraag goed te kunnen beantwoorden.  

Wat doet Stichting BKR? 

Stichting BKR is een centraal platform waar alle kredietverstrekkers hun leningen aan te melden. Deze aanmelding is wettelijk verplicht. Hierdoor hebben deze kredietverstrekkers de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de financiële gezondheid van degene die de lening aanvraagt. Op deze manier wil Stichting BKR ervoor zorgen dat consumenten geen leningen afsluiten die nadelige gevolgen hebben op de financiële gezondheid van de consument.  

Wanneer word ik geregistreerd bij het BKR? 

Een registratie bij Stichting BKR zal in principe plaatsvinden bij leningen/kredietverstrekkingen van €250,- of meer. Er bestaat echter vaak verwarring over wanneer iets een kredietverstrekking of lening wordt genoemd. Zo wordt de mogelijkheid om een negatief saldo te hebben op je bankrekening, een private-lease contract voor een auto of een schuldregeling ook onder deze noemer geplaatst.  

Hoe zit het dan met meubels leasen? 

Als we kijken naar de informatie die we eerder in deze blog hebben achterhaald, lijkt het er sterk op dat het leasen van meubels zal leiden tot een BKR-registratie. Het gaat immers om een kredietverstrekking en veel meubelstukken hebben een waarde van boven de €250,-. Toch is het mogelijk om bij Leasiq meubels te leasen zonder BKR-registratie. Hoe zit dat dan precies? 

Het leasen van meubels of complete woonkamers wordt wettelijk niet gezien als een kredietverstrekking of lening die een BKR-registratie vereist. Daarentegen wordt het gezien als het afnemen van een dienstenpakket. Hierdoor is het mogelijk om voor een maandelijks bedrag meubels te leasen zonder BKR-registratie. Zo hoef je niet in één keer een groot bedrag uit te geven, maar kan dit worden uitgesmeerd over een langere periode.  

Wat gebeurt er aan het einde van het leasecontract? 

Aan het einde van jouw 5-jarige leasecontract heb je de keuze uit vier mogelijkheden. De eerste optie is dat je de geleasete producten houdt voor een lager maandbedrag. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een koopoptie te activeren. Wanneer je dit doet is het product volledig jouw bezit. Mocht je zijn uitgekeken op de geleasete producten heb je nog twee opties. Zo kan je ervoor kiezen om de leaseovereenkomst geheel te beëindigen of om een nieuw interieur uit te zoeken en mee te gaan met de nieuwste woontrends. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe wij jou zorgeloos voorzien van nieuwe meubels

Hoe werkt leasen?

Dit zeggen onze klanten

Johan B, Rotterdam

Heb al meerdere meubels staan. Lekker makkelijk te bestellen en goeie kwaliteit.

Geverifieerde klant

Pascalle, Utrecht

Ik woon 2 hoog zonder lift. Wordt netjes binnen gebracht en geinstalleerd. Nieuwe bank zit ook nog super!

Geverifieerde klant

Anoniem

Montagekit miste, maar dat werd 1,5 week later opgelost. De monteur kwam terug om zijn werk af te maken.

Geverifieerde klant

Anoniem

Wij slapen heerlijk op onze boxspring!

Geverifieerde klant