Waarom meubels kopen als je ook kan leasen? Alle voor- en nadelen op een rij!

We zijn tegenwoordig met zijn allen steeds meer aan het leasen geslagen. Waar het begon met zakelijk auto’s leasen, kunnen we nu complete interieurs, bedden en nog veel meer leasen. Waarom leasen we tegenwoordig zo veel? Lees deze blog en kom erachter! 

Wat is leasen? 

Om goed de voor- en nadelen van leasen te kunnen benoemen moeten we eerst helder hebben wat leasen precies is. We denken deze vraag allemaal blindelings te kunnen beantwoorden, maar is dat ook echt zo? Volgens het Van Dale woordenboek betekent leasen “huren op lange termijn”. Een nogal brede omschrijving. Eens kijken of we dat specifieker kunnen maken. 

Financial lease 

Wanneer we spreken over meubels leasen, dan kunnen we onderscheid maken tussen twee leaseconstructies, namelijk financial lease en operational lease. Financial lease is het meest te vergelijken met het afsluiten van een lening. In dit geval wordt de gehele aanschafwaarde van de meubels vergoed en ben jij als klant eigenaar van deze meubels. Je betaalt dan letterlijk in termijnen de aanschafwaarde terug, maar bent dan ook zelf aansprakelijk voor de financiële risico’s. Bij Leasiq willen we je niet opzadelen met dit risico. Daarom bieden wij leasecontracten in de vorm van operational lease. 

Operational lease 

Een operational leaseconstructie is meer te vergelijken met het huren van goederen, ofwel bruikleen. Dat betekent dat wij eigenaar blijven van de meubels en daarmee ook alle juridische en economische risico’s dragen. Je betaalt per maand een vergoeding voor het gebruiken van de meubels. Aan het einde van het leasecontract krijg je de keuze om de meubels geheel over te nemen, verder te leasen voor een verlaagd bedrag, het contract te verlengen met nieuwe meubels of tot slot het contract geheel te beëindigen.  

Daarbij biedt deze constructie ons ook de mogelijkheid om extra service toe te voegen aan het pakket. Zo komen wij de meubels bij je bezorgen & monteren en heb je volledige servicegarantie over zowel de stoffen als de constructie. Mocht je tijdens het leasecontract verhuizen, dan verhuizen wij de geleasede goederen met je mee.  

Voordelen van leasen 

Het kostenplaatje 

Het meest logische voordeel van leasen is natuurlijk het financiële gedeelte. Een leaseovereenkomst zorgt ervoor dat je gebruik kunt maken van meubels zonder in één keer een groot bedrag uit te geven. Daarentegen worden de kosten over langere tijd uitgesmeerd, waardoor het allemaal veel eenvoudiger te realiseren is. 

Eenvoud & service 

Een ander groot voordeel van leasen is het gemak en de service die je krijgt. Omdat je als klant niet officieel de eigenaar bent van de meubels, hoef je je ook geen zorgen te maken over het kapot gaan, slijten en afschrijven van de meubels. Daarnaast zorgt het leasen ervoor dat je, mocht je dat willen, iedere vijf jaar een nieuwwoonkamer kan kiezen.  

Gunstiger dan lenen 

Bij het lenen van geld, worden er veel meer eisen gesteld. Je moet namelijk veel meer inzicht geven in je financiële situatie, vaak een BKR-check ondergaan en een rente betalen over het geleende bedrag. Hierdoor zullen de totale kosten de je uiteindelijk maakt hoger uitvallen als je leent in plaats van leaset. Daarnaast zal deze leaseconstructie ook niet in de weg zitten als je een andere lening wilt afsluiten bij de bank.  

Nadelen van leasen 

Contractuele binding 

Een mogelijk nadeel van leasen is het feit dat je vastzit aan een contractuele afspraak. Je sluit bij Leasiq een leasecontract af voor 5 jaar. Als je in deze tijd uitgekeken raakt op de meubels die je leaset, zit je nog steeds vast aan een contract. Zorg er dan ook voor dat je meubels kiest die volledig passen bij jouw smaak.  

De meubels zijn geen eigendom 

Wanneer je een leasecontract afsluit bij Leasiq, word je niet direct de eigenaar van de meubels. Daarom heb je niet de volledige vrijheid om de meubels aan te passen. Als je meubels koopt ben je geheel vrij om ze bijvoorbeeld te verven en aan te passen naar jouw smaak. De leasemeubels moet je aan het einde van het contract in originele staat worden geretourneerd, waardoor deze vrijheid wordt ingeperkt.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe wij jou zorgeloos voorzien van nieuwe meubels

Hoe werkt leasen?

Dit zeggen onze klanten

Johan B, Rotterdam

Heb al meerdere meubels staan. Lekker makkelijk te bestellen en goeie kwaliteit.

Geverifieerde klant

Pascalle, Utrecht

Ik woon 2 hoog zonder lift. Wordt netjes binnen gebracht en geinstalleerd. Nieuwe bank zit ook nog super!

Geverifieerde klant

Anoniem

Montagekit miste, maar dat werd 1,5 week later opgelost. De monteur kwam terug om zijn werk af te maken.

Geverifieerde klant

Anoniem

Wij slapen heerlijk op onze boxspring!

Geverifieerde klant